Kaj si Homo ali Hetero???

Pozdravljeni,

Ta teden se bomo pogovarjali o tem kaj sploh pomeni Homo in kaj Hetero. Morda pa bomo odkrili tudi kak test za prepoznavo.
Našla sem razlagi za Heterosesualnost ( https://hr.wikipedia.org/wiki/Heteroseksualnost) in za homosexsualnost( https://sl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualnost ) Ter tudi ta članek upam, da bo komu v pomoč (https://www.viva.si/Mnenja/4841/Homo-ali-hetero-kaj-nas-dolo%C4%8Da), govori o tem kaj to pomeni in kako ugotoviš kaj si je kot nek test. Če si isto spolno usmerjen ni s tem nič narobe meni je malo čudno a to še ne pomeni, da kaj proti. Ne se sramovat tega to ste pač vi kaj naj tako je. Ostanite taki še naprej.

Na kratko:
Heterosexsualnost je fizična, spolna, čustvena in duhovna privlačnost ljudi nasprotnega spola ( moškega in ženskega spola). 

Homosexualnost je erotično nagneje do pripadnika istega spola (istospolna usmerjenost).
»Homoseksualnost« je sestavljena iz grške besede »homos«, ki pomeni »enak, isti« in latinskega korena »sex«. Homoseksualnost je spolna usmerjenost, seksualno nagnjenje do oseb istega spola.
Izraz homoseksualnost je prvi uporabil borec za človekove pravice Karl Maria Kertbeny v 19. stoletju. Iz izraza je tvorjena slovenska beseda istospolnost.
V knjižnem jeziku se poleg »homoseksualen/-na« najbolj pogosto uporabljata še izraza »gej« za moške in »lezbijka« za ženske.
Žaljivke ali vulgarne besede, ki so sopomenke za homoseksualca, obsegajo izraze peder, pedrula, pederčina, pederuša, homo, homič, feget, buzerant, toplovodar, topli bratec, ta topli, ritopik, ritodaj itd. za moške, za ženske pa lezbača, možača (shemale). Manj slabšalni izrazi so buzi, tetka (slednje tudi v rabi med pripadniki skupnosti) oz. lezba, kamionarka. 

Za kaj več zgodovina al kaj podobnega preberite povezave zgoraj.  To je vse za ta teden zelo bi bila vesela vaših izkušenj ali pogledov na to pište komentarje vsakega preberem.  Kaj pa ste vi hetero ali homo??? Jaz sem zagotovo hetero amapk useeno malo niham ne vem točno oz se še kr ne morem odločit. Z nobenim spolom pa nisem imela veze zato ne vem kaj me bolj privalči.

Naslednjič še ne vem o čem bom pisala če ima kdo kako idejo naj prosim komentira hvala.

Se vidimo naslednji teden lepo se imejte.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako prepoznati pravo ljubezen ???

4 del. Nasveti za zmenek